onsdag den 28. maj 2014

Stop madspild

For dem af jer der ikke er på Instagram, host liv, kan jeg fortælle at jeg gerne støtter Fakta's gode initiativ om at stoppe madspild. Jeg har intet imod at købe kød der har sidste salgsdato. Det er win win. Jeg får noget billigt kød, og der er mindre madspild. Det er ikke i orden med tanke på at der er lande hvor folk sulter.
Jeg står heller ikke tilbage for sådan et tilbud her, man skal jo støtte det gode formål ;)


9 kommentarer:

 1. Madspild er mange ting! ;-)

  Således fik jeg forleden en kæmpe oksemørbrad til 130 kr.. hold da fast, hvor var den mør, og mand og svigerfar var begejstrede (fryseren fik resten!).

  Er heller ikke bleg for at købe ting, hvor datoen er ved at rinde ud. Hvis produktet ser fint ud, har jeg en fin fryser, det kan opbevares i og jeg sparer penge - total win-win! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det er jo MINDST holdbar til, d.v.s. at det sagtens kan holde sig længere :) Og dejligt med en billig oksemørbrad :)

   Slet
 2. Da jegfor 10 år siden var studerende, havde jeg tidligt fri om mandagen, og det betød, at jeg kunne komme i Netto mandag formiddag, og der var ofte nedsat kød pga. sidste salgsdato. Det var et mekka for studerende, og jeg mener kun at have kasseret to pakker pga, at de ikke var gode efter at have købt dem, så der blev sparet penge i massevis.

  I sidste uge købte jeg seks pakker med kød med sidste salgsdato, og kun en enkel endte jeg med at kassere. Det stod i øvrigt i køleskabet efter sidste dato.

  Jeg kasserer næsten aldrig noget pga. datoen.
  Jeg gør det på grundlag af, hvad jeg ser, lugter, mærker og evt. smager. Det siger Camilla Plum også, at man skal gøre og ikke stole på en dato :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige præcis også det man skal gøre. Lugte og bruge sin sunde fornuft.

   Slet
 3. Jeg lugter ikke. Eller i hvert fald mest af Rexona. Synes jeg selv.
  Og jeg kan da ikke forstå din grimme hoste Majbrit. Er du kommet over den nu?

  Mht. datomærkning, så tjekker jeg kun hvis det er noget der ikke skal spises her og nu - sidste salgsdato rabat er fin og billig aftensmad til os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde nok også hjulpet Fakta af med de der chokolader. Det skal jo ikke hedde sig ...

   Slet
  2. Søde Liv. Jeg har aldrig mødt dig, så det med lugten ved jeg ikke lige hvor kommer ind henne ;)
   Min hoste bliver ved, underligt nok.... ;)

   Slet
  3. Pectyl Brystdråber. Bed din læge om en recept ;-)

   Slet

Jeg elsker når læserne skriver en hilsen, så kan man ligesom se, at der rent faktisk er nogen der læser min blog :)